bewaar
Zuurkool op broodje pastrami
Zuurkool op broodje pastrami
bewaar

Zuurkool op broodje pastrami

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

meergranen triangelbroodjes

1

zure appel

2 eetlepels

olijfolie

1 kleine

rode ui

100 g

pastrami

1 theelepel

gemalen komijn

1 zakje

gekookte wijnzuurkool

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Grillpan verhitten. Broodjes opensnijden en snijvlakken in grillpan knapperig bruinroosteren. Appel in 12 partjes snijden en deze in kom omhusselen met 1/2 el olie. Broodjes uit grillpan nemen en vervolgens appel en ui bruin roosteren. In koekenpan met antiaanbaklaag plakjes pastrami snel om en om bakken. Uit pan op warm bord overdoen. In koekenpan rest van olie verwarmen en komijn hierin even bakken, tot geur vrijkomt. Zuurkool toevoegen en al omscheppend verwarmen. 3 Zuurkool op broodjes scheppen en pastrami erover verdelen. Partjes appel en uiringen erop leggen. Direct serveren.

algemeenOok lekker met pekelvlees of gegrilde ham, in plaats van pastrami.