Linzenstoofpotje met bacon

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g bacon (vleeswaren)
- 300 g prei (in ringen)
- 1 zakje peen julienne (150 g)
- 2 stengels bleekselderij (in plakjes)
- 1 blik linzen (400 g)
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 2 tomaten (in stukjes)
- ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In hapjespan plakjes bacon op matig vuur knapperig en bruin bakken. Bacon op keukenpapier leggen. In achtergebleven baconvet prei, peenjulienne en bleekselderij 3 min. roerbakken. Linzen met vocht, mosterd, tomaten en kruiden erdoor scheppen. Scheut water en zout en peper naar smaak toevoegen. Linzen met groenten afgedekt nog 10 min. zachtjes laten stoven.Linzenstoofpotje over twee diepe borden verdelen en plakken bacon erop leggen. Lekker met extra mosterd en donker brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 26 g
- vet 19 g