Schol met ci­troen en si­naas­ap­pel

(28) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.

Tip:

*Speciaal voor de feestdagen, tijdelijk verkrijgbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.