Har­ti­ge taart met broc­co­li

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(201) waardeer
hoofdgerecht Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick. 4 personen
3 201

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.
  2. Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in stukjes. Snijd de rest in roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem. Klop de eieren met de zuivelspread, seizoenenpeper en eventueel zout los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  4. Meng de sla met de vinaigrette. Serveer de taart met de salade.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 26 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2005 week 48-49

Hartige taart met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.

3
3
  • 500 g broccoli

Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in stukjes. Snijd de rest in roosjes.

4
4

Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.

5
5
  • 250 g hamblokjes

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem.

6
6
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 g zuivelspread
  • ½ tl 4-seizoenenpeper
  • 75 g geraspte belegen kaas

Klop de eieren met de zuivelspread, seizoenenpeper en eventueel zout los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart.

7
7

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

8
8
  • 150 g gemengde sla
  • 3 el vinaigrette citroen

Meng de sla met de vinaigrette. Serveer de taart met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.