Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree, appelmoes en kaas: need we say more?

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 250 g zuurkool
- 150 g appelmoes 0%
- 450 g verse aardappelpuree
- 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
Keukenspullen
- ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zuurkool met de appelmoes.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.

Puree maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 42 g
-
koolhydraten 40 g
waarvan suikers 13 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.400 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Ovenschotel met zuurkool en gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g rundergehakt
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
- 250 g zuurkool
- 150 g appelmoes 0%
Meng de zuurkool met de appelmoes.
- 450 g verse aardappelpuree
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover.
- 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.