bewaar
Knolselderijsoep
Knolselderijsoep
bewaar

Knolselderijsoep

De aromatische en zoete knolselderij doet het ook heel goed in soep.

40 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

knolselderij

1

grote ui

½

spitskool

1 teen

knoflook

3 stengels

bleekselderij

100 g

bakbacon

3 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon van tablet

1 el

verse tijmblaadjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De aromatische en zoete knolselderij doet het ook heel goed in soep.

Aan de slag

1

Snijd de knolselderij in plakken, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui, snijd de spitskool in repen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en snijd de bakbacon in brede repen. Verhit in een soeppan 2/3 van de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Schep de knolselderij erdoor en bak 5 min. zachtjes. Schenk bouillon erbij, breng al roerend aan de kook en kook de knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar.

2

Verhit intussen in een wok de rest van de olie en bak de bacon al omscheppend bruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Bak in het bakvet van de bacon de spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer de knolselderij in de bouillon tot een gladde, lichtgebonden soep. Voeg de bleekselderij en tijm toe.

3

Laat de soep nog 2-3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in wijde kommen en schep de spitskool in het midden. Verdeel de baconrepen erover.

combinatietipLekker met volkorenvloerbrood.