bewaar
Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu
Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu
bewaar

Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

volkorenbloem

3 eetlepels

droge sherry

150 ml

lichte sojasaus

2

eieren

3

bosuitjes

5 eetlepels

olie

200 g

roerbaktofu

1

rode paprika

150 g

spitskool

½

limoen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In kom kuiltje in midden van bloem maken. In ander kom sherry, 2 el sojasaus, eieren en 300 ml water loskloppen en in kuiltje van bloem schenken. Met garde doorkloppen tot glad mengsel ontstaat. Helft van bosui erdoor roeren. In koekenpan 1/2 el olie verhitten. Beslag in pan scheppen en pannenkoek aan beide kanten lichtbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 pannenkoeken bakken. In wok tofu al omscheppend in 2 el olie bruinbakken. Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde pan paprika 1 min. roerbakken. Spitskool 1 min. meebakken en tofu met rest van bosui erdoor roeren. Rest van sojasaus, limoenschil, limoensap en peper naar smaak door elkaar roeren. Pannenkoeken op vier borden leggen, groenten-tofumengsel erover verdelen en oprollen. Saus in schaaltje ernaast serveren.