bewaar
Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu
Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu
bewaar

Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

volkorenbloem

3 eetlepels

droge sherry

150 ml

lichte sojasaus

2

eieren

3

bosuitjes

5 eetlepels

olie

200 g

roerbaktofu

1

rode paprika

150 g

spitskool

½

limoen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In kom kuiltje in midden van bloem maken. In ander kom sherry, 2 el sojasaus, eieren en 300 ml water loskloppen en in kuiltje van bloem schenken. Met garde doorkloppen tot glad mengsel ontstaat. Helft van bosui erdoor roeren. In koekenpan 1/2 el olie verhitten. Beslag in pan scheppen en pannenkoek aan beide kanten lichtbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 pannenkoeken bakken. In wok tofu al omscheppend in 2 el olie bruinbakken. Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde pan paprika 1 min. roerbakken. Spitskool 1 min. meebakken en tofu met rest van bosui erdoor roeren. Rest van sojasaus, limoenschil, limoensap en peper naar smaak door elkaar roeren. Pannenkoeken op vier borden leggen, groenten-tofumengsel erover verdelen en oprollen. Saus in schaaltje ernaast serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig