Ba­gels met pa­ling en mie­riks­wor­tel

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bagels doormidden snijden en roosteren. Olijfmayonaise en mierikswortel mengen, op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Helften besmeren met mierikswortelmayonaise. Onderste helft van bagels beleggen met komkommer. Paling erover verdelen. Afdekken met bovenste helft van bagel.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Tip:

Veel vis bij Albert Heijn wordt in filetvorm aangeboden. Visfilet hoeft alleen nog maar even in de koekenpan en kan in de oven en magnetron zelfs vaak zonder bakvet worden bereid. Andere makkelijke mogelijkheden met vis, behalve deze snelle bagels, zijn een blikje zalm of tonijn voor in de salade, zalmsnippers in de pasta, gerookte makreel of tonijn met een beetje mayonaise op brood, gepelde garnalen in de roerbakschotel en, als gezond tussendoortje: zoute haring.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.