Maaltijdsoep van verse spinazie en kokos
Afspraak vanavond? Dit soepje is in een kwartiertje klaar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g fijne soepgroente (zakje 150 g)
- 300 g spinazie
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 tl chilipoeder
- 1 verse ciabatta
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en de soepgroenten. Voeg de spinazie in gedeelten toe (bewaar een handvol spinazie) en laat het op een laag vuur met deksel op de pan slinken. Voeg kokosmelk, water en chilipoeder te. Breng het geheel aan de kook en laat het even doorkoken. Snijd de achtergehouden spinazie in reepjes.
- Pureer de soep met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Strooi de gesneden spinazie over de ciabatta. Serveer samen met de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 750 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Maaltijdsoep van verse spinazie en kokos
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsoep van verse spinazie en kokos
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g fijne soepgroente
- 300 g spinazie
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en de soepgroenten. Voeg de spinazie in gedeelten toe (bewaar een handvol spinazie) en laat het op een laag vuur met deksel op de pan slinken.
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 tl chilipoeder
Voeg kokosmelk, water en chilipoeder te. Breng het geheel aan de kook en laat het even doorkoken. Snijd de achtergehouden spinazie in reepjes.
- 1 verse ciabatta
Pureer de soep met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Strooi de gesneden spinazie over de ciabatta. Serveer samen met de soep.