bewaar
Auberginerolletjes met mozzarella
Auberginerolletjes met mozzarella
bewaar

Auberginerolletjes met mozzarella

Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.

20 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1 bol

mozzarella

100 g

zongedroogde tomatentapenade

16

verse basilicumblaadjes

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

  • cocktailprikkers

Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.

Aan de slag

1

Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen. Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op. Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.

2

Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.

tip

algemeenDit gerecht is ook leuk om te maken tijdens het gourmetten.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.