bewaar
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
bewaar

Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

200 ml

slagroom

250 g

extra pure chocolade

3 eetlepels

sinaasappellikeur

Dit heb je nodig

  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje

  • fonduevorken

Aan de slag

1

Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken. Helft van vrucht uitpersen. In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen. Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten. Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - partjes sinaasappel (zonder vliesjes) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - abrikozen (vers of gedroogd) - blokjes ananas (vers of uit blik) - partjes mango - physalis (Kaapse goudbessen) - bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes) - fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen - met slagroom gevulde soesjes - stukjes kokosmakroon.