bewaar
Spaghetti met mosselen & tomatensaus
Spaghetti met mosselen & tomatensaus
bewaar

Spaghetti met mosselen & tomatensaus

30 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

mosselen

400 g

spaghetti

1

rode ui

1 teentje

knoflook

1

rode peper

500 g

trostomaten

1 blikje

ansjovisfilets in olijfolie

½ zakje

verse peterselie

Aan de slag

Mosselen schoonmaken, openstaande exemplaren die na ferme tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Spaghetti in ruim water beetgaar koken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden, zaadjes verwijderen. In braadpan ansjovis met olie verhitten en al roerende ansjovis laten 'smelten'. Ui, knoflook en peper toevoegen en 2 min. zacht bakken. Tomaten toevoegen en 3 min. meebakken. Tomatensaus op laag vuur warm houden. Enkele mosselen in schelp achterhouden, rest van mosselen uit schelpen halen. Losse mosselen door saus roeren. Peterselie fijnknippen. Spaghetti met saus mengen en in schaal overdoen. Spaghetti met peterselie bestrooien en met achtergehouden mosselen garneren. Lekker met komkommersalade.