bewaar
Abrikozensmoothie
Abrikozensmoothie
bewaar

Abrikozensmoothie

10 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

300 g

abrikozen

1

banaan

2 takjes

munt

1 cm

verse gemberwortel

250 ml

appelsap

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • blender

Aan de slag

1

Van abrikozen 1 gaaf exemplaar achterhouden, rest in vieren snijden en pit verwijderen. Banaan pellen en in stukjes snijden. Beide fruitsoorten samen in grote diepvriesbak zonder deksel in 1-2 uur laten bevriezen.

2

Apart gehouden abrikoos in 6 partjes snijden en om en om met 3 muntblaadjes aan satéstokjes steken. Met (stevige) knoflookpers gemberwortel boven blender of keukenmachine uitpersen. In blender bevroren abrikozen en banaan met rest van munt en appelsap op hoogste stand tot een romige en schuimige drank mixen. Smoothie in twee grote glazen schenken en abrikozenspiesjes erin steken.

tip

algemeenVervang het appelsap door versgeperst sinaasappelsap.