In­di­a­se kip kie­v

(17) waardeer
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • cocktailprikkers
 • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Sjalot in stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil eraf raspen en limoen -uitpersen. Boter in keukenmachine met sjalot, limoenrasp en -sap, currypasta en mangochutney mengen; met zout en peper op smaak brengen.
 2. Kipfilet met scherp mes inkepen en draaiende beweging maken, zodat zakje ontstaat.
 3. Met spuitzak boter in inkeping van kipfilet spuiten. Kipfilet in holte van handen bolvormig kneden.
 4. Punt van kipfilet terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken. Kipfilet in bloem wentelen, door ei halen en vervolgens met broodkruim bedekken. Gevulde kipfilets in koelkast 15 min. laten opstijven.
 5. Oven voorverwarmen op 200°C. In koekenpan olie verhitten en kipfilet op matig vuur aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilet uit pan nemen en in oven in 10-12 min. gaar laten worden.
 6. Kipfilet uit oven nemen en 2 min. laten rusten. Elke kipfilet in 3 schuine plakken snijden.

Tip:

Tip van de kok: 'Ik gebruik in dit gerecht Japans broodkruim. Heel anders dan ons paneermeel. Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf broodkruim maken. Snijd de korsten van (oud) wit casinobrood, vermaal het brood in de keukenmachine en spreid het kruim daarna uit over een dienblad om het te laten indrogen. Je krijgt een prachtig, wit broodkruim.'

Tip:

Dit hoofdgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 605 kcal
 • eiwit 41 g
 • koolhydraten 24 g
 • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.