bewaar
Oosterse kabeljauw met noedels
Oosterse kabeljauw met noedels
bewaar

Oosterse kabeljauw met noedels

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mienestjes

2 struiken

paksoi

400 g

kabeljauwfilet

1 l

visbouillon

2 eetlepels

Japanse sojasaus

2 eetlepels

citroensap

1 theelepel

Chinese kruiden

1 bos

radijs

Aan de slag

Mie volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. Paksoi schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. Kabeljauw halveren en in smalle repen snijden. In soeppan bouillon met sojasaus, citroensap en vijfkruidenpoeder verwarmen. Paksoi en visrepen toevoegen en geheel nog 3-4 min. zachtjes koken, tot vis gaar is. Radijs in plakjes snijden. Mie afgieten en over vier diepe borden of grote kommen verdelen. Met schuimspaan paksoi en vis op mie leggen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper en op mie scheppen. Radijs erover verdelen.

tip

algemeenprijs per persoon 1.60 (in juni 2005)