bewaar
Kip met romige waterkerssaus
Kip met romige waterkerssaus
bewaar

Kip met romige waterkerssaus

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

3 zakken

waterkers

1

citroen

125 ml

zure room

5 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

scherpe mosterd

1 teentje

knoflook

4

kipfilets

1

avocado

1 eetlepel

vierseizoenenpeperkorrels

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In slakom dressing kloppen van 3 el olie, 1 el citroensap, 1/2 el citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. In schaal marinade roeren van 2 el olie met 1 el citroensap en rest van knoflook en rasp. Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. Smaken 10 min. laten intrekken. Grillpan verhitten. Kip in ca. 5 min. bruin en gaar roosteren. Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 el citroensap. Peperkorrels pletten. In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. Salade over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.