Witlof met kerriesaus

Advertentie
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 300 g snelkookrijst
- 50 g boter of margarine
- 4 rundervinken (ca. 400 g)
- 1 doosje kerriesaus (40 g)
- 2 eetlepels rozijnen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Struikjes in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen rijst in ca. 8 minuten gaar koken en daarna 15 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan boter verhitten en rundervinken in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Rozijnen door saus roeren. Struikjes witlof laten uitlekken en op vier borden naast rundervink leggen. Kerriesaus erover schenken en rijst naast rundervink scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 71 g
- vet 21 g