Zuurkoolschotel met tuttifrutti

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g tutti frutti
- 175 g Garden Gourmet fijngehakt
- 900 g koelverse aardappelschijfjes
- 500 g zuurkool naturel
- 200 ml koksroom
Keukenspullen
- platte ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tutti frutti in stukjes.
- Leg achtereenvolgens de helft van de zuurkool, tuttifrutti, fijngehakt en aardappelschijfjes in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde.
- Schenk de koksroom erover. Zet de ovenschaal 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel tussentijds de schaal met aliminiumfolie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zuurkoolschotel met tuttifrutti
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolschotel met tuttifrutti
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g tutti frutti
- 175 g Garden Gourmet fijngehakt
Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tutti frutti in stukjes.
- 450 g koelverse aardappelschijfjes
- 250 g zuurkool naturel
Leg achtereenvolgens de zuurkool, tuttifrutti, fijngehakt en aardappelschijfjes in de ovenschaal.
- 450 g koelverse aardappelschijfjes
- 250 g zuurkool naturel
Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde.
- 200 ml koksroom
Schenk de koksroom erover. Zet de ovenschaal 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel tussentijds de schaal met aliminiumfolie.