bewaar
Surinaamse vleespastei
Surinaamse vleespastei
bewaar

Surinaamse vleespastei

1 uur 40 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

500 g

hamlappen

1 grote

ui

1

rode peper

3

eieren

2

tomaten

1 zakje

verse peterselie

50 g

boter

4 eetlepels

ketjap asin

250 ml

vleesbouillon

10 plakjes

bladerdeeg

1 zak

worteltjes en doperwten, panklaar

1 theelepel

piccalilly

2 eetlepels

kappertjes

3 eetlepels

paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 25 x 25 cm

Aan de slag

Hamlappen in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper in ringetjes snijden. Eieren in steelpan in 8 min. hardkoken, met koud water afspoelen en pellen. Tomaten ontvellen. Peterselie fijnsnijden. In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Vlees hierin op hoog vuur bruinbakken, af en toe omscheppen. Ui,tomaat en rode peper erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken. Vlees afgedekt ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Lekker met rijst.

tip

algemeenMet deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd. Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen. Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt. Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet. Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!