bewaar
Kruidige pompoenquiche met koriander
Kruidige pompoenquiche met koriander
bewaar

Kruidige pompoenquiche met koriander

Deze smeuïge herfstquiche staat in een half uur in de oven en is in stukjes ook heerlijk als hapje.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
10 min. wachten
190waarderingen

Ingrediënten

8 personen

5 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

800 g

verse pompoen

4 el

traditionele olijfolie

9

bosuien

1½ el

Indiase currypasta

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

2 el

tarwebloem

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Deze smeuïge herfstquiche staat in een half uur in de oven en is in stukjes ook heerlijk als hapje.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.

2

Klop de eieren los met de slagroom. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de quichevorm in. Leg op een met bloem bestoven werkvlak de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm. Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de rest van de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.