Kruidige pompoenquiche met koriander
Deze smeuïge herfstquiche staat in een half uur in de oven en is in stukjes ook heerlijk als hapje.

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 800 g verse pompoen
- 4 el traditionele olijfolie
- 9 bosuien
- 1½ el Indiase currypasta
- 3 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
- 2 el tarwebloem
- 15 g verse koriander (zakje 15 g)
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 26 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop de eieren los met de slagroom. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de quichevorm in. Leg op een met bloem bestoven werkvlak de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm. Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de rest van de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 185 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Kruidige pompoenquiche met koriander
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige pompoenquiche met koriander
- 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 800 g verse pompoen
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min.
- 9 bosuien
Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm.
- 1½ el Indiase currypasta
Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.
- 3 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
Klop de eieren los met de slagroom.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el tarwebloem
- 15 g verse koriander
Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm.
Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.