bewaar
Gazpacho in borrelglaasjes
Gazpacho in borrelglaasjes
bewaar

Gazpacho in borrelglaasjes

15 min. bereiden
1 uur wachten
142waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

snoepkomkommer

4

Tasty Tom trostomaat

½

rode paprika

1

sjalot

1

knoflook

½

verse ciabatta

1 el

balsamicoazijn

4 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • borrelglaasjes

Aan de slag

1

Schil en snijd de komkommer samen met de tomaat in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Pureer in een keukenmachine de komkommer, tomaat, paprika, sjalot en de knoflook.

2

Laat de gazpacho afgedekt in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden. Snijd de ciabatta in sneetjes, verwijder van 2 plakjes ciabatta (per 8 personen) de korstjes en verkruimel boven de groentepuree. Voeg de azijn en de olie toe en pureer alles nog kort. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster goudbruin en besprenkel met de rest van de olie. Schep de gazpacho in borrelglaasjes. Serveer met de ciabatta.

variatietipDruiven gazpacho: Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.