Groen­te­bord­je met pe­ter­se­lie-vi­nai­gret­te

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • platte ovenschaaltjes (met boter ingevet)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentebordje met peterselie-vinaigrette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bord­je met pe­ter­se­lie-vi­nai­gret­te

1
1
  • 150 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 16 lente-uitjes
  • 1 el olijfolie extra vierge

Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 200 g shiitakes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 plakjes katenspek

Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.

5
5

Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast.

6
6
  • 15 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el droge witte wijn
  • 4 el olijfolie extra vierge

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.