
Ingrediënten
250
aardbeien
½ eetlepel
citroensap
25 g
poedersuiker
½ kleine
galiameloen
2
verse perziken
125 g
bramen
½
roombotercake
¼ liter
vanillevla
1 beker
geklopte slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine
grote glazen schaal (inhoud 2 liter)
Aan de slag
2 aardbeien achterhouden voor garnering. In keukenmachine rest van aardbeien met citroensap en poedersuiker tot gladde saus pureren. In kom meloen, perzik en bramen voorzichtig door elkaar scheppen. Helft van cake over bodem van schaal verdelen en hierover helft van aardbeiensaus schenken. Helft van fruit erover verdelen. Hierover rest van cake, aardbeiensaus en fruit verdelen. In kom vanillevla en slagroom door elkaar spatelen en over fruit uitstrijken. Trifle minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich goed kan ontwikkelen. Achtergehouden aardbeien in vieren snijden. Trifle garneren met aardbeien.
algemeenTrifle is een traditioneel Engels dessert. In de originele versie bestaat het gerecht uit cake, geweekt in sherry of witte wijn met custard, fruit of jam en slagroom. De ingrediënten worden in die volgorde in laagjes in een glazen schaal gelegd en gegarneerd met fruit of noten.