Pe­tits fours met bos­vruch­ten

(29) waardeer
nagerecht 24 stuks
3 29

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom jam en 2 el crème de cassis door elkaar roeren. Cake overlangs in 4 lange plakken snijden en bestrijken met jammengsel. Over 2 plakken plakjes aardbei verdelen. Andere plakken met jamkant naar beneden erop leggen en stapeltjes iets aandrukken. In kom poedersuiker met 3 el crème de cassis en 1-2 el water tot glanzend roze glazuur roeren. Bovenkant van cakelagen bestrijken met glazuur. Elke stapel met groot glad mes in 12 vierkantjes van 4 x 4 cm snijden. Petits fours naast elkaar op schaal zetten en tot gebruik in koelkast zetten. Vlak voor serveren op elke petit four toefje slagroom spuiten (en garneren met zilverpilletjes).

Tip:

Op deze petits fours is veel variatie mogelijk met vulling en glazuur. Maak citroentaartjes met een vulling van lemon curd en een glazuur met sinaasappellikeur of citroensap. Garneer met mooie citroenschilletjes. Gembertaartjes krijgen een vulling van gemberjam vermengd met sinaasappellikeur. Het glazuur is van gembersiroop en de garnering een dun plakje gember.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.