bewaar
Petits fours met bosvruchten
Petits fours met bosvruchten
bewaar

Petits fours met bosvruchten

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

24 porties

175 g

bosbessenjam

5 eetlepels

crème de cassis

1

cake

100 g

aardbeien

250 g

poedersuiker

slagroom

1 eetlepel

zilverpillen

Aan de slag

In kom jam en 2 el crème de cassis door elkaar roeren. Cake overlangs in 4 lange plakken snijden en bestrijken met jammengsel. Over 2 plakken plakjes aardbei verdelen. Andere plakken met jamkant naar beneden erop leggen en stapeltjes iets aandrukken. In kom poedersuiker met 3 el crème de cassis en 1-2 el water tot glanzend roze glazuur roeren. Bovenkant van cakelagen bestrijken met glazuur. Elke stapel met groot glad mes in 12 vierkantjes van 4 x 4 cm snijden. Petits fours naast elkaar op schaal zetten en tot gebruik in koelkast zetten. Vlak voor serveren op elke petit four toefje slagroom spuiten (en garneren met zilverpilletjes).

algemeenOp deze petits fours is veel variatie mogelijk met vulling en glazuur. Maak citroentaartjes met een vulling van lemon curd en een glazuur met sinaasappellikeur of citroensap. Garneer met mooie citroenschilletjes. Gembertaartjes krijgen een vulling van gemberjam vermengd met sinaasappellikeur. Het glazuur is van gembersiroop en de garnering een dun plakje gember.