Roer­ge­bak­ken bloem­kool met gem­ber en var­kens­haas

(39) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok met deksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden. Bloemkool in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Varkenshaasjes in dunne plakjes snijden en met keukenpapier droogdeppen. In wok helft van olie verhitten en vleesplakjes, indien nodig in 2 porties, in 3 min. al omscheppend gaarbakken. Vlees op bord scheppen en met zout en peper bestrooien. Rest van olie in wok verhitten en gemberreepjes 30 sec. fruiten. Bloemkoolroosjes toevoegen en 3 min. roerbakken, 100 ml water erbij schenken en aan de kook brengen. Bloemkool afgedekt op laag vuur in 10 min. beetgaar koken. Af en toe omschudden. Deksel van wok nemen en vuur hoog draaien. Varkenshaas en cashewnoten door bloemkool scheppen en geheel nog 1 min. op hoog vuur bakken. Koriander toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Schotel over vier borden verdelen. Lekker met pittig gekruide couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.