Met room­kaas ge­vul­de vij­gen

(19) waardeer
borrelhapje 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vijgen per 4 met steeltje naar boven op magnetronbestendig bordje leggen. Bordjes vijgen na elkaar 30 sec. op hoogste stand (700 watt) in magnetron verwarmen, zodat ze oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen. Met keukenschaar steeltjes van bovenkant knippen en vijgen dan voorzichtig kruislings insnijden. Pistachenootjes grofhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom roomkaas mengen met helft van pistachenootjes, 1/2 el anijsdrank en zout en peper naar smaak. Vijgen met behulp van theelepel met roomkaasmengsel vullen. Vijgen zo veel mogelijk in oorspronkelijke vorm terugvouwen. Vijgen op schaaltje leggen, bovenkant bestrooien met rest van pistachenootjes en rest van anijsdrank erover druppelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.