bewaar
Pruimen uit de oven
Pruimen uit de oven
bewaar

Pruimen uit de oven

15 min. bereiden
15 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

8

verse pruimen

½

citroen

1 theelepel

gemberpoeder

½ pakje

amandelspijs

25 g

koude roomboter

½ liter

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Pruimen halveren en pitten verwijderen. Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder. Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen. Spijs in holtes van pruimhelften duwen. Boter in vlokjes over pruimen verdelen. Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 min. bakken. IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden. Warme pruimen over vier borden verdelen. Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.

tip

algemeenPruimen zijn er, afhankelijk van het seizoen, in verschillende kleuren: geel, rood, blauwpaars. Dit gerecht kan ook met verse abrikozen, nectarines of perziken worden bereid.