Pizza met mozzarella en broccoli

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem (pak a 450 g)
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella ((kaas), in plakken)
- 4 zongedroogde tomaten in olie (in reepjes)
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. Broccoliroosjes in de lengte halveren. In pan met ruim water en 1/2 tl zout broccoli in 2 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water. Broccoli laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Pizzadeeg met 1 el olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Deeg in 2 stukken verdelen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne, ronde lappen. Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en dun met olie bestrijken. Mozzarella erover verdelen en broccoli met zongedroogde tomaten ertussen leggen. Kruiden en zout en peper naar smaak erover strooien en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven pizza's in 15 min. knapperig bruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 840 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 90 g
- vet 41 g