Kabeljauw in Parmaham met broccoliroosjes

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g broccoli (in kleine roosjes)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngehakt)
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes ((a ca. 250 g), op kamertemperatuur)
- 4 plakken Parmaham
- 1 theelepel salie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren. Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 min. laten staan. Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met 1/2 tl zout en peper bestrooien. Vis op plak Parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen. Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren. Lekker met tagliatelle.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 4 g
- vet 20 g