Na­chos

Zon, fris bier en deze Mexicaanse nacho's. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel.

(367) waardeer
mexicaans borrelhapje Zon, fris bier en deze Mexicaanse nacho's. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel. 4 personen
3 367

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in 5 min. rul. Voeg de kruidenmix en het water toe en bak het gehakt nog ca. 1 min. tot het vocht is verdampt.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade uien in dunne schuine ringen.
  3. Verdeel de chips over de ovenschaaltjes en verdeel achtereenvolgens het gehakt, de tomaat, salade ui en kaas erover. Zet de ovenschaaltjes 10 cm. onder de ovengrill en rooster ca. 4 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de zure room erover.

variatietip:

Het gehakt kan vervangen worden door vegetarisch gehakt.

combinatietip:

Hou je van pittig? Garneer dan met wat ringetjes jalapeño peper (uit pot).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Nachos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­chos

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 17½ g taco seasoningmix
  • 100 ml water

Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in 5 min. rul. Voeg de kruidenmix en het water toe en bak het gehakt nog ca. 1 min. tot het vocht is verdampt.

3
3
  • 4 tomaten
  • 4 salade-ui

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade uien in dunne schuine ringen.

4
4
  • 200 g tortillachips naturel
  • 175 g geraspte belegen kaas

Verdeel de chips over de ovenschaaltjes en verdeel achtereenvolgens het gehakt, de tomaat, salade ui en kaas erover.

5
5
  • 125 ml zure room

Zet de ovenschaaltjes 10 cm. onder de ovengrill en rooster ca. 4 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de zure room erover.

variatietip:

Het gehakt kan vervangen worden door vegetarisch gehakt.

combinatietip:

Hou je van pittig? Garneer dan met wat ringetjes jalapeño peper (uit pot).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.