Couscous met kip, perzik en snijbonen

Advertentie
Ingrediënten
- 410 g halve perziken op lichte siroop
- 300 g verse snijbonen
- 400 g kipfilet
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g champignons
- 70 g tomatenpuree
- 1 tl chilipoeder
- 300 g couscous
Advertentie
Bereiden
- Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes. Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.
- Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.
Tip:
prijs per persoon 2.10 (in mei 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscous met kip, perzik en snijbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met kip, perzik en snijbonen
- 410 g halve perziken op lichte siroop
- 300 g verse snijbonen
- 400 g kipfilet
Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g champignons
Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee.
- 70 g tomatenpuree
- 1 tl chilipoeder
Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.
- 300 g couscous
Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen.
Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.