bewaar
Kokosrijst met rendang
Kokosrijst met rendang
bewaar

Kokosrijst met rendang

30 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

zonnebloemolie

2 schaaltjes

nasi/bamivlees

1 cup

boemboe rendang vlees

1

citroen

300 g

basmatirijst

1 pakje

romige kokosmelk

2

komkommers

2 eetlepels

zoete chilisaus

Aan de slag

In braadpan 2 el olie verhitten en vlees in 10 min. bruinbakken. Boemboe en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in 15 min. gaarsudderen. Citroen schoonboenen en enkele grove stukken van schil snijden. Rijst in 8 min. gaarkoken zonder deksel in kokosmelk en 600 ml water met zout. Citroenschil met rijst meekoken. Citroen uitpersen. Dressing roeren van rest van olie, 2 el citroensap, chilisaus, zout en peper. Komkommers schoonmaken en in blokjes snijden. Komkommer mengen met dressing. Citroenschil uit rijst halen. Rijst serveren met rendang en komkommersalade.