Kokosrijst met rendang

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes nasi/bamivlees (a ca. 250 g)
- 1 cup boemboe rendang vlees (100 g)
- 1 citroen
- 300 g basmatirijst
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 2 komkommers
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In braadpan 2 el olie verhitten en vlees in 10 min. bruinbakken. Boemboe en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in 15 min. gaarsudderen. Citroen schoonboenen en enkele grove stukken van schil snijden. Rijst in 8 min. gaarkoken zonder deksel in kokosmelk en 600 ml water met zout. Citroenschil met rijst meekoken. Citroen uitpersen. Dressing roeren van rest van olie, 2 el citroensap, chilisaus, zout en peper. Komkommers schoonmaken en in blokjes snijden. Komkommer mengen met dressing. Citroenschil uit rijst halen. Rijst serveren met rendang en komkommersalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 73 g
- vet 30 g