bewaar
Groentetaart met geitenkaas
Groentetaart met geitenkaas
bewaar

Groentetaart met geitenkaas

Dagje zonder vlees? Ja! Dagje slank? Zeker. Lekker? Absoluut!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
229waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 plakjes

deeg voor hartige taart

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

900 g

diepvries groentemix

20 g

zwarte olijven zonder pit

250 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 25 cm)

Dagje zonder vlees? Ja! Dagje slank? Zeker. Lekker? Absoluut!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien.

2

Snipper de ui. Doe de olie in een braadpan en smoor de ui zachtjes 2 min. Voeg de tomatenblokjes, de groentemix en kruiden toe, laat de saus 10 min. op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet de vorm in. Druk de deegplakjes in de vorm. Verdeel de saus en daarna de olijven erover. Verkruimel de geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin.

tip

bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bak de taart helemaal af en warm hem op de dag zelf ca. 15 min. in de voorverwarmde oven op 160 °C.

combinatietipMakkelijk: serveer de taart met een kant-en-klare salade.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.