Gehakt-satéschotel met sperziebonen
Oosterse boontjes perfect gecombineerd met paprika, maïs en natuurlijk rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 400 g verse sperziebonen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 el zonnebloemolie
- 275 g half-om-halfgehakt
- 130 g mix ovenschotel bloemkool-gehakt
- 400 ml kraanwater (koud)
- 300 g mais in blik
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze in stukjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika ca. 1 min. mee. Maak de mix aan met het koude water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.
combinatietip:
Lekker met kant & klare satésaus

Sperziebonen schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 91 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 885 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Gehakt-satéschotel met sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehakt-satéschotel met sperziebonen
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 400 g verse sperziebonen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 el zonnebloemolie
- 275 g half-om-halfgehakt
- 130 g mix ovenschotel bloemkool-gehakt
- 400 ml kraanwater
Maak de mix aan met koud water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook.
- 300 g mais in blik
Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.
combinatietip:
Lekker met kant & klare satésaus