
Ingrediënten
4 personen
4
kippenbouten
3 el
traditionele olijfolie
1 kg
aardappelen met rode schil
4
rode uien
250 g
sjalot
4 tenen
knoflook
1 el
karwijzaad
Dit heb je nodig
braadslede
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de kippenbouten licht met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Boen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in partjes en halveer de grote sjalotten. Snijd de knoflook fijn.
Schep in een braadslee de ui, sjalot en aardappelen om met de rest van de olie, knoflook, karwijzaad, peper en zout. Leg de kippenbouten op de groenten. Schuif de braadslee in het midden van de oven en rooster de kip en groenten in ca. 45 min. gaar en bruin. Schep de groenten af en toe om en schep tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslee.
combinatietipLekker met groene salade.