bewaar
Zuurkool met mosterdspeklapjes
Zuurkool met mosterdspeklapjes
bewaar

Zuurkool met mosterdspeklapjes

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

2

speklapjes

2 eetlepels

grove mosterd

4 eetlepels

paneermeel

2 eetlepels

boter

1 bak

aardappelpuree

1 zak

wijnzuurkool

4

gewelde abrikozen

Aan de slag

Speklapjes met mosterd bestrijken. Paneermeel op plat bord strooien en speklapjes erdoor wentelen. In koekenpan 1 el boter verhitten en hierin speklapjes op matig vuur in 15 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden. In pan rest van boter smelten en zuurkool met abrikozen op laag vuur verwarmen. Zuurkool en aardappelpuree over twee borden verdelen, speklapjes op puree leggen.