Spi­na­zie­soep met tor­tel­lo­ni

(62) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 62

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tortelloni in ruim water met zout op laag vuur in 7 min. net niet gaar koken. Tortelloni in vergiet laten uitlekken. In soeppan ui in olie goudbruin fruiten. Uiringen in kom scheppen. Ham in achtergebleven olie in 5 min. knapperig bakken. Knoflook erboven uitpersen en ui weer toevoegen. Bouillon en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door bouillon roeren en nog 5 min. koken. Crème fraîche in soep laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Spinaziesoep in vier diepe borden scheppen en tortelloni erover verdelen.

Tip:

Makkelijk reepjes snijden: leg de hamplakken op elkaar en rol ze op. Snijd er met een groot, scherp mes dunne plakjes af. Deze ontrollen zich vanzelf weer tijdens het bakken. Of gebruik een duobakje hamreepjes (200 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.