bewaar
Zalmtaartjes met zeekraal
Zalmtaartjes met zeekraal
bewaar

Zalmtaartjes met zeekraal

25 min. bereiden
3 uur wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 vellen

filodeeg (diepvries)

3 eetlepels

olijfolie

200 g

verse zalmfilet

1

ei

2 eetlepels

limoensap

100 ml

volle yoghurt

½ bakje

zeekraal

Dit heb je nodig

  • 4 eenpersoons quichevormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet

Aan de slag

1

Pak filodeeg bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 4 vellen afnemen en rest van deeg in verpakking opnieuw invriezen. filodeeg tot gebruik bewaren onder vochtige theedoek.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vellen filodeeg uitspreiden op werkvlak en dun bestrijken met olie. Vellen in vieren vouwen en bovenkant ook bestrijken met olie. Deegstapeltjes op ingevette kant losjes in ingevette vormpjes leggen en aan rand iets aanduwen. Zalmfilet in blokjes snijden, eventuele stukjes vel verwijderen. In kom ei loskloppen met limoensap, yoghurt, zout en flink wat peper. Eimengsel in vormpjes schenken. Zalmblokjes en helft van zeekraal erover verdelen. Overhangend filodeeg bestrijken met olie. In midden van oven taartjes in 20 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Garneren met achtergehouden zeekraal.