Ingrediënten
4 personen
300 g
basmatirijst
1
spitskool
1
ui
3 eetlepels
zonnebloemolie
2 theelepels
sambal oelek
1 schaal
kipfilet in blokjes
2
appels
1 zak
pinda satésaus
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Spitskoolschotel met satésaus

hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g basmatirijst
1 spitskool
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sambal oelek
1 schaal kipfilet in blokjes
2 appels
1 zak pinda satésaus