Spitskoolschotel met satésaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 spitskool
- 1 ui
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
- 2 appels
- 1 zak pinda satésaus (400 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 83 g
- vet 25 g