bewaar
Spitskoolschotel met satésaus
Spitskoolschotel met satésaus
bewaar

Spitskoolschotel met satésaus

25 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

300 g

basmatirijst

1

spitskool

1

ui

3 eetlepels

zonnebloemolie

2 theelepels

sambal oelek

1 schaal

kipfilet in blokjes

2

appels

1 zak

pinda satésaus

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.