
Ingrediënten
4 personen
300 g
couscous
150 ml
kokend water
1
ui
2 tenen
knoflook
1
gele paprika
3 el
traditionele olijfolie
500 g
half-om-halfgehakt
400 g
tomatenblokjes
½ tl
gemalen chilipeper
Aan de slag
1
Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
2
Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.