bewaar
Vietnamees broodje biefstuk
Vietnamees broodje biefstuk
bewaar

Vietnamees broodje biefstuk

20 min. bereiden
1 uur wachten
28waarderingen

Ingrediënten

2 grote

biefstukken

3 eetlepels

olie

2

limoenen

1 eetlepel

Thaise vissaus

1

rode peper

1 zak

waterkers

½ zakje

verse munt

½ zakje

verse koriander

½

rode ui

½ zakje

peen julienne

4

petit pains

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Grillpan verhitten. Biefstukken bestrijken met 1 el olie en in 1-2 min. per kant rosé roosteren. Uit pan nemen en laten afkoelen. In ruime schaal limoensap mengen met vissaus en rode peper. Biefstukken dwars op de draad in smalle repen snijden en door dressing mengen. Vlees afgedekt in koelkast zetten en smaken minstens 30 min. laten intrekken. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Kruiden van steeltjes plukken en grof scheuren. In schaal waterkers, kruiden, ui en wortelreepjes mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Pistoletjes of in 4 stukken gesneden stokbrood opensnijden. Salade en rest van olie door biefstukreepjes mengen en over broodjes verdelen.