Italiaanse bol met tonijnsalade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje maïskorrels (150 g)
- 1 krop ijsbergsla
- 8 zwarte olijven met pit
- 6 eetlepels olijfmayonaise (pot a 350 ml)
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 zakjes tonijnstukjes (naturel, a 85 g)
- 4 Italiaanse bollen
- 4 eetlepels sladressing balsamico (fles a 270 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maïs laten uitlekken. Sla schoonmaken, vier mooie bladeren apart houden en rest in reepjes snijden. Helft van olijven in plakjes snijden en rest snipperen. In kom helft van mayonaise, gesnipperde olijven, kappertjes, zout en peper goed mengen. Maïs en tonijn erdoor scheppen en salade in 4 porties verdelen. Bollen halveren en besmeren met rest van mayonaise. Bollen beleggen met blaadje sla, portie tonijnsalade en plakjes olijven. Rest van sla mengen met dressing. Bollen serveren met ijsbergsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 60 g
- vet 22 g