bewaar
Mosselen uit de wok
Mosselen uit de wok
bewaar

Mosselen uit de wok

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

2 zakken

mosselen

1

citroen

6 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

Thaise groentemix

1 theelepel

sambal

1 pakje

kokosmelk

1 zak

gemengde ijsbergsla

1

bruin stokbrood

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten na flinke tik weggooien. Citroen wassen. Enkele reepjes citroenschil van citroen snijden. 1/2 citroen uitpersen. Rest van citroen in plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Roerbakmix ca. 2 minuten roerbakken. Sambal en citroenschil erdoor scheppen. Kokosmelk en mosselen toevoegen. Deksel (of aluminiumfolie) op wok leggen en mosselen in ca. 10 minuten gaarkoken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Dressing roeren van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak en mengen met sla. Mosselen met kookvocht en plakjes citroen over grote borden verdelen. Serveren met stokbrood en salade.