Snel­le sa­la­de ni­çoi­se

Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven. 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de krieltjes met schil in 15 min. gaar en giet af. Laat iets afkoelen en halveer ze. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten en doe in een ruime schaal. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de krieltjes bij de andere groenten in de schaal. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven, tonijn en eieren over de salade. Besprenkel met het citroensap en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Snelle salade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 1 zak pondje kriel
  • 4 eieren

Kook de krieltjes met schil in 15 min. gaar en giet af. Laat iets afkoelen en halveer ze. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.

2
2

Laat schrikken, pel ze en snijd in parten.

3
3
  • 390 g artisjokharten
  • 4 trostomaten
  • 2 groene paprika's

Snijd de artisjokharten en tomaten in parten en doe in een ruime schaal. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

4
4

Snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de krieltjes bij de andere groenten in de schaal.

5
5
  • 370 g tonijn in zonnebloemolie
  • 240 g kalamata olijven
  • 1 el citroensap
  • 15 g basilicum

Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven, tonijn en eieren over de salade. Besprenkel met het citroensap en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.