Ita­li­aans vis­pot­je

(95) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 95

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.

Tip:

Gremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.