Rabarbertaart met ruitpatroon
Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 150 g ongezouten roomboter
- 350 g tarwebloem
- 4 el witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 500 g verse rabarbers (schoongemaakt)
- 150 g geleisuiker
- 40 g amandelschaafsel
Keukenspullen
- deegroller
- lage taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Splits de eieren en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart.
- Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
serveertip:
Laat de taart voor serveren helemaal afkoelen.

Rabarbertaart
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 25 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Rabarbertaart met ruitpatroon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rabarbertaart met ruitpatroon

- 2 middelgrote eieren
- 150 g ongezouten roomboter
Splits de eieren en snijd de boter in blokjes.

- 350 g tarwebloem
- 4 el witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe.

Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 500 g verse rabarbers
- 150 g geleisuiker
- 40 g amandelschaafsel
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor.

- 2 g ongezouten roomboter
- 2 g tarwebloem
Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg.

Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover.

- 2 g tarwebloem
Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling.

Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee.

Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker!
serveertip:
Laat de taart voor serveren helemaal afkoelen.