
Rabarbertaart met ruitpatroon
Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.
Ingrediënten
8 personen
2
middelgrote eieren
150 g
ongezouten roomboter
350 g
tarwebloem
4 el
witte basterdsuiker
1 mespunt
zout
500 g
verse rabarbers
150 g
geleisuiker
40 g
amandelschaafsel
Dit heb je nodig
deegroller
lage taartvorm (Ø 24 cm)
Aan de slag
Splits de eieren en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Rabarbertaart
Instructievideo - 02:59 min.
Rabarber bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Rabarbertaart met ruitpatroon
Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.

nagerecht
8 personen
470 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Splits de eieren en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
serveertip:Laat de taart voor serveren helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)2 middelgrote eieren
150 g ongezouten roomboter
350 g tarwebloem
4 el witte basterdsuiker
1 mespunt zout
500 g verse rabarbers
150 g geleisuiker
40 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
deegroller
lage taartvorm (Ø 24 cm)