bewaar
Rabarbertaart met ruitpatroon
Rabarbertaart met ruitpatroon
bewaar

Rabarbertaart met ruitpatroon

Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
265waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

middelgrote eieren

150 g

ongezouten roomboter

350 g

tarwebloem

4 el

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

500 g

verse rabarber

150 g

geleisuiker

40 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding.

Aan de slag

1

Splits de eieren en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart.

3

Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35-40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

serveertipLaat de taart voor serveren helemaal afkoelen.

Rabarbertaart

Instructievideo - 02:59 min.

Rabarber bereiden

Instructievideo - 01:54 min.