Zo­mer­fruit­taart

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed de bloem en boter tot kruimelig deeg. Voeg 5 eetlepels water toe en kneed tot samenhangend deeg. Laat het deeg in plasticfolie 30 min. in koelkast laten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit (doorsnede van 30 cm). Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Bestrijk het deeg ermee tot 5 cm van deegrand.
  3. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom samen met de frambozen, bramen, suiker en custardpoeder en meng voorzichtig door elkaar. Beleg het deeg met het fruit tot 7 cm van deegrand. Vouw de deegrand losjes over fruit. Klop het eiwit los en bestrijk de deegrand ermee. Hak de rietsuiker grof en bestrooi de deegrand ermee.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Serveer warm of koud. Lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerfruittaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­fruit­taart

1
1
  • 225 g bloem
  • 100 g boter

Kneed de bloem en boter tot kruimelig deeg. Voeg 5 eetlepels water toe en kneed tot samenhangend deeg. Laat het deeg in plasticfolie 30 min. in koelkast laten rusten.

2
2
  • 2 eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit (doorsnede van 30 cm). Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Bestrijk het deeg ermee tot 5 cm van deegrand.

3
3
  • 300 g pruimen zonder pit
  • 125 g verse frambozen
  • 150 g bramen
  • 50 g suiker
  • 1 el custardpoeder

Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom samen met de frambozen, bramen, suiker en custardpoeder en meng voorzichtig door elkaar.

4
4
  • 8 rietsuikerklontjes

Beleg het deeg met het fruit tot 7 cm van deegrand. Vouw de deegrand losjes over fruit. Klop het eiwit los en bestrijk de deegrand ermee. Hak de rietsuiker grof en bestrooi de deegrand ermee.

5
5

Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Serveer warm of koud. Lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.