bewaar
Mosselen met koriander en knoflook
Mosselen met koriander en knoflook
bewaar

Mosselen met koriander en knoflook

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 kilo

mosselen

2 teentjes

knoflook

1 zakje

verse koriander

1

citroen

2 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

Aan de slag

1

Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten weggooien. Knoflook pellen en fijn snipperen. Citroen goed schoonboenen en in plakjes snijden. Plakjes in vieren snijden. Boven kommetje koriander fijn knippen.

2

In grote pan mosselen met knoflook, citroen en 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn, af en toe omschudden. Koriander en olie door mosselen scheppen. Lekker met stokbrood en frisse salade.