bewaar
Gazpacho (koude groentesoep)
Gazpacho (koude groentesoep)
bewaar

Gazpacho (koude groentesoep)

25 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

2 sneetjes

witbrood

500 g

vleestomaten

1

komkommer

1

groene paprika

3 teentjes

knoflook

125 ml

olijfolie

1½ eetlepel

sherry

1½ eetlepel

azijn

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Korstjes van brood verwijderen, brood in stukjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels water. Brood ca. 20 minuten laten weken. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen. In keukenmachine tomaat, komkommer, paprika en knoflook pureren. Geweekt brood toevoegen en scheutje voor scheutje olie erbij schenken. Soep boven kom door zeef wrijven en 1 1/2 dl water toevoegen. Op smaak brengen met azijn, sherry en zout. Soep laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur goed koud laten worden. Koude gazpacho in vier borden scheppen en aan elk bord 1 à 2 ijsklontjes toevoegen.

tip

algemeenServeer naast de gazpacho in aparte kommetjes gebakken croutons, stukjes tomaat (ontveld), stukjes paprika, stukjes ui, blokjes ham en/of stukjes grof gehakte hardgekookte eieren.